Professionalisering

Assessorvaardigheden

Om je te professionaliseren op het gebied van assessments zijn er verschillende mogelijkheden. Deze richten zich op het afnemen van assessments in je eigen het opleiding. Het gaat om het leren van en met elkaar binnen de eigen context en criteria. Daarom zijn de trainingen altijd met je eigen team.

In de assessmenttrainingen staan de 8 competenties centraal. Je maakt zelf een keuze op welke je je specifiek richt. Je kunt deze competenties gebruiken als kader voor het formuleren van je eigen leerdoelen

assessment

Mogelijke trajecten

 

Doel training Aantal dagdelen Inhoud
Uitvoeren van een CGI binnen een assessment 3 dagdelen: kick off (2 uur), 2 dagdelen training (2×4 uur). Je verdiept je in de structuur van en theorie over assessments via een online leeromgeving. Daarnaast oefen je in je eigen vaardigheden en geef je je collega’s feedback daarop.
Toetsbekwaam specifiek over assessments en uitvoeren van een CGI daarbinnen. 5 dagdelen: 3 dagdelen gericht op BKE, 2 specifiek cgi oefenen  De leeruitkomsten van de BKE staan centraal. Daarbinnen focussen we op het assessment en onderdelen daaruit als toetsvorm. Daarnaast verdiep je je in de structuur van en theorie over assessments via een online leeromgeving, A New Spring. Je oefent in het uitvoeren van een CGI en geeft je collega’s feedback daarop.
Interne assessorentraining, eigen doelen Alleen licenties online leeromgeving ANS, rest via eigen opleiding. Je opleiding kan ervoor kiezen om de professionalisering rondom assessments zelf vorm te geven. Wij verzorgen dan alleen de licenties voor de online leeromgeving, A New Spring (ANS).

Voor de trainingen van TLN geldt een minimum van 8 deelnemers en een maximum van 12 deelnemers per begeleider. Als een opleiding specifiekere wensen heeft dan kunnen we bovenstaande mogelijkheden natuurlijk aanpassen daaraan.

Mocht je je willen certificeren op het uitvoeren van assessments, dan kan dat via het Bureau Assessment en Validering.

Aanmelden

Aanmelden voor een training kan via een afspraak met Carine Grootenboer: Carine.Grootenboer@hu.nl. In het gesprek zullen we eerst de intakevragen doornemen, zodat we tot een passend aanbod komen. Vervolgens stellen we een samenwerkingsovereenkomst op. Vanuit de opleiding vragen we een contactpersoon die inhoudelijk betrokken is bij de assessments en de benodigde oefenmaterialen en oefenkandidaten regelt. Deze contactpersoon wordt als co-trainer nauw betrokken bij de voorbereidingen.