Inschrijven

Ik ben een HU-student en wil een minor buiten de HU volgen

20180528_LE_1260_O&O_Pabo

Je kunt een minor bij een andere hoger onderwijsinstelling in Nederland volgen, of je kunt naar het buitenland. Hieronder staan de twee opties uitgelegd.

Ik wil een minor in Nederland volgen 

Wil je een minor bij een hoger onderwijsinstelling in Nederland volgen, dan kun je een keuze maken uit het minoraanbod op de site van Kies op Maat.

Aanmelden via Kies op Maat

Op de site van Kies op Maat (KOM) vind je bij iedere minor een knop ‘Aanmelden’. Als je daar op drukt kun je een leerovereenkomst aanmaken. Deze print je uit en vul je zo volledig mogelijk in. Vervolgens ga je met de leerovereenkomst naar je examencommissie om toestemming te vragen voor het volgen van de minor. Toestemming kun je vragen door de leerovereenkomst in te dienen via
HUKAS.

Als je toestemming hebt gekregen, stuur je de ondertekende leerovereenkomst naar de aanbiedende instelling. Het adres van de aanbiedende instelling vind je op de leerovereenkomst. Pas wanneer de gastinstelling akkoord is met je aanvraag, kun je je echt inschrijven. Hoe je dat moet doen, zal de gastinstelling je vertellen.

Let op: de inschrijfprocedure voor een minor bij een andere hoger onderwijsinstelling loopt volledig via Kies op Maat, en niet via Osiris! Inschrijven via Osiris is alleen bedoeld voor HU-studenten die een HU-minor willen volgen.

Twijfel je tussen een HU-minor en minor buiten de HU?

Neem dan wél deel aan de aanmeldprocedure voor HU-minoren, naast de inschrijfprocedure voor een KOM-minor. Besluit je om toch geen HU-minor te volgen, dan kun je je hier voor uit (laten)schrijven.

De in- en uitschrijfprocedure voor HU-minoren (inclusief deadlines) staat hier uitgelegd.

Hoe komen de studiepunten voor een afgeronde minor in Osiris terecht?

Dien een verzoek in bij de examencommissie via HUKAS voor het invoeren van je behaalde punten. Voeg hierbij een kopie van je certificaat/cijferlijst én de leerovereenkomst. Resultaten behaald binnen het Kies op Maat-aanbod worden overgenomen in Osiris. Andere resultaten worden ingevoerd als vrijstelling (VRY-O in Osiris).

Ik wil een minor in het buitenland volgen

Als je een minor in het buitenland wil volgen, dan kun je terecht op de site Go International. Vragen kun je bij International Office stellen via io@hu.nl.

Switch to English English