Inschrijven

Voor KOM-studenten

Je leerovereenkomst wordt niet in behandeling genomen zonder de toestemming van de examencommissie van je opleiding. De meeste examencommissies tekenen vanwege de corona maatregelen de leerovereenkomsten voor de KOM minoren digitaal. Check bij de examencommissie van je opleiding waar je de leerovereenkomst digitaal kunt laten tekenen. Als de examencommissie van je opleiding niet digitaal tekent, stuur dan een mail aan komminors@hu.nl. Upload de complete leerovereenkomst in Osiris Aanmelding. Het kan langer duren voordat je antwoord van HU krijgt.

Het HU-minoraanbod voor KOM-studenten voor studiejaar 2020-2021 is vanaf 1 februari 2020 zichtbaar op www.kiesopmaat.nl en ook doorzoekbaar op deze site. Let op: niet alle HU-minors worden via Kies Op Maat aangeboden.

Aanmelden voor de minoren van HU doe je via www.kiesopmaat.nl. Na de aanmelding via Kies op Maat (www.kiesopmaat.nl)  krijgen studenten de instructie om zich via Studielink en via Osiris Aanmelding aan te melden bij HU. Onderstaand zie je de stappen die de KOM student zet.

Stap 1: Leerovereenkomst downloaden via Kies op Maat

Download via www.kiesopmaat.nl de leerovereenkomst van de minor van je voorkeur. Downloaden van een leerovereenkomst is mogelijk t/m 11 juni. Vul de leerovereenkomst in en vraag de examencommissie van je opleiding de leerovereenkomst te tekenen en een stempel te zetten. Teken de leerovereenkomst zelf ook. Controleer of alle gegevens zijn ingevuld en maak een PDF van de leerovereenkomst.

Stap 2: Aanmelden voor minor bij HU via Studielink

Log in bij Studielink. Kies in Studielink voor nieuwe aanmelding en kies bij instelling voor Hogeschool Utrecht. Nadat je het trefwoord ‘Minor’ hebt ingevoerd, verschijnt een lijst met de KOM minoren van HU.  Klik op de minor waarvoor je je wilt aanmelden, beantwoord de vragen en  meld je aan. Je ontvangt vervolgens een mail waarmee je toegang krijgt tot  Osiris Aanmelding van HU. Je ontvangt de mail op je studielink emailadres.

Stap 3: Uploaden Leerovereenkomst in Osiris Aanmelding

Log in bij Osiris Aanmelding van HU. Beantwoord de vragen, upload je leerovereenkomst en verstuur de aanmelding. Uploaden van de leerovereenkomst is mogelijk t/m 25 juni. Binnen tien werkdagen ontvang je een mail over de voortgang van je aanmelding. Indien de minor een Intake heeft, neemt de docent van de minor contact met je op. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Als er geen plek meer is op de minor ontvang je daarover een bericht.

Stap 4: Uploaden PDF van het Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) in Osiris Aanmelding

Je hebt een mail gekregen waarin staat dat er een plek voor je is gereserveerd bij de minor. Vraag het BBC aan bij de instelling waar je studeert. Meestal kun je het BBC aanvragen en ophalen bij de studenten informatie balie. Dit kan vanaf half juni en pas nadat je een machtiging hebt afgegeven voor de betaling van je collegegeld. Log opnieuw in bij Osiris Aanmelding om een PDF van het BBC te uploaden. Start je in september dan kun je het BBC uploaden tot en met 31 augustus. Start je in februari dan kun je het BBC uploaden tot en met 31 januari.

Stap 5: Activeren HU-email account

Na controle van je BBC krijg je een mail met een bevestiging van je inschrijving en informatie over de stappen die je zet voor je collegekaart en voor het activeren van je HU emailaccount. Hiermee krijg je toegang tot alle faciliteiten van HU. Je ontvangt voor de zomervakantie (voor de kerstvakantie voor minoren die starten in februari) een mail van de docent van de minor met onder andere je rooster.

Switch to English English