Keuzecursussen en Pre-masters

Pre-master Bewegingswetenschappen

Schakelprogramma Bewegingswetenschappen VU, Amsterdam.

Voor studenten Fysiotherapie en Oefentherapie Cesar

Het Instituut Bewegingsstudies (IBS) van de Hogeschool Utrecht (HU) en Vrije Universiteit Amsterdam (VU) bieden de mogelijkheid aan IBS-studenten Fysiotherapie en Oefentherapie Cesar om het schakelprogramma van de VU te volgen. Met de premastervakken (30 EC) vul je je gehele minor ruimte. Je volgt ze gedeeltelijk op de Vrije Universiteit en gedeeltelijk via online modules.

Het voordeel van de samenwerking tussen het IBS en de VU is dat je al tijdens je hbo-opleiding de premaster volgt, waardoor je na je bachelor direct toelaatbaar bent tot de master Human Movement Sciences van Bewegingswetenschappen van de VU. Binnen de master kun je kiezen uit vier verschillende afstudeerrichtingen: rehabilitation, biophysics in sport, sport psychology en high performance coaching.

Als je echt gegrepen bent door wetenschappelijk onderzoek, dan kun je kiezen voor de Research Master Human Movement Sciences, die twee jaar duurt. Deze master bereidt je voor op een promotietraject. Hiervoor gelden aanvullende eisen voor je gemiddelde cijfer van het schakelprogramma. Voor meer informatie, zie de website.

Naast deze masters is er nog de Master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences. Deze master kun je volgen zonder premaster en is georiënteerd op klinisch redeneren bij moeilijke pathologieën. Voor deze master hoef je niet zelf te kunnen programmeren, maar je academische vaardigheden (SPSS, onderzoeksmethodologie en Engels) moeten op academisch bachelorniveau zijn. Als je het schakelprogramma hebt gevolgd, dan mag je direct doorstromen, maar je kunt ook instromen door je academische vaardigheden aan te tonen door middel van de GMAT-test te doen. Je kunt ervoor kiezen een voorbereidingsblok te volgen van 200SBU. Hieraan zijn ook kosten verbonden (zie website). Het instroomniveau van de voorbereiding is VWO-niveau met veronderstelde basiskennis voor wiskunde, Engels en leesvaardigheid.

Voordat je start

De premastervakken zijn over het algemeen lastige vakken. Uit ervaring weten we dat studenten met een VWO-diploma het programma makkelijker doorlopen dan studenten met een HAVO-diploma, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om met een HAVO-diploma het premasterprogramma met goed gevolg af te ronden! Studenten uit vorige jaren geven aan dat basiskennis van wiskunde en natuurkunde op VWO niveau zeer wenselijk is, voordat je start met het schakelprogramma. Het niveau van de lessen is goed te doen, maar de snelheid ligt hoog.

Contact
Voor vragen over het schakelprogramma kun je terecht bij Theo de Haan of Matthijs Tuijt.