Transcriptiediensten (Amberscript, KERN en Microsoft Word en MS Teams)

Transcriberen van je audio- en video-opnames is altijd een tijdrovend proces. Door gebruik te maken van een transcriptiedienst kan het makkelijker en sneller! De HU heeft een paar hulpmiddelen bij het transcriberen van je audio- of videobestand naar tekst. De eerste keuze is ga je zelf transcriberen (met een hulpmiddel) of wil je het laten doen (via een betaalde dienst)?

Zelf transcriberen van audio- en videobestanden met F4 software

Voor het zelf uitwerken van je transcriptie, kun je gebruik maken van het programma F4. Groot voordeel is dat het transcriberen met behulp van F4 minder belastend is: er kan gewerkt worden met een voetpedaal en met duidelijke sneltoetsen (bijvoorbeeld voor het wisselen van sprekers, voor pauze of terug- en vooruit spoelen). Ook kan de spreeksnelheid aangepast worden, zodat je in jouw tempo mee kan typen. Verder werkt het programma met time-stamps en waarschuwt het je als je niet bent overgestapt op de volgende spreker. De voetpedalen zijn te leen via de HU Bibliotheek. Indien gewenst kun je je eigen oortjes of koptelefoon gebruiken.

(Je vindt het programma F4 in het Software Center. Let op! als je niet in een HU gebouw aanwezig bent, moet je eerst een VPN verbinding maken om het programma daar te vinden.)

Uitbesteden aan een transcriptie dienst

Aan het uitbesteden van transcriberen kunnen kosten verbonden zijn. Op dit moment hebben we inkoopafspraken met Amberscript en KERN. Met beide partijen zijn verwerkersovereenkomsten afgesloten.

  • Betaald
  • Mobiele applicatie beschikbaar (Android of IOS)
  • Geautomatiseerd
  • Snel
  • Goedkoop (automatisch transcript voorlopig niet doorbelast)
  • Nabewerking is nodig
  • Vraag direct aan

 

Meer informatie

Veel gestelde vragen / FAQ

Contact

Voor specifieke vragen, die via de hierboven voorgestelde wegen niet beantwoord zijn, kun je contact opnemen via mail naar onderzoeksupport@hu.nl