TopClass

topclass front page

‘TopClass heeft me veel nieuwe mensen, vrienden, connecties en vooral zelfkennis gebracht waar ik tot op heden geen spijt van heb! Ik ben blij dat ik het optimale uit mijn studie heb kunnen halen waardoor ik me nu op een plek bevind wat ik nooit heb durven dromen!’ – Lars

‘Elke dag ben ik nog blij dat ik 3 jaar geleden de stap heb gezet om me aan te melden, TopClass heeft mij hetgeen gegeven wat ik miste in mijn studie, meer uitdaging en vooral een hoop leuke en inspirerende mensen! ‘ – Savine

 

Zoek jij meer uitdaging?

Wil je je graag verdiepen binnen je vakgebied en/of verbreden buiten je vakgebied? Wil je meer uit jezelf halen door jezelf beter te leren kennen en je grenzen te verleggen? Ja? Dan is de TopClass iets voor jou!

De TopClass is een honourstraject dat je bovenop je bachelor volgt, waarin je extra activiteiten kunt doen om nog meer vakkennis op te doen, gave projecten of onderzoeken uit te voeren of juist eens wat verder gaat kijken en totaal andere dingen te doen. De TopClass start met een cursus over Persoonlijk Leiderschap, en vanaf dat moment sta jij aan het roer… Make no little plans  en kom naar een van de voorlichtingsmomenten!

Wat is TopClass?

Gaat dit over jou?
Je bent eerste- of tweedejaarsstudent binnen de Gezondheidszorg. Je neemt je studie serieus en bent enthousiast over je vakgebied. Ook naast je studie ben je actief, bijvoorbeeld in een studentenvereniging, sportclub of je hebt een leuke bijbaan. Je bent lekker aan het studeren, maar je wilt nóg meer uit jezelf halen..! Je wilt deelnemen aan bijzondere projecten, en misschien wel samenwerken met ambitieuze studenten uit andere vakgebieden. Je wilt je verder ontwikkelen dan wat je bachelor van je vraagt, en je houdt ervan om je eigen weg te kiezen. Of misschien wil je dat juist wel leren. De TopClass biedt je eindeloze mogelijkheden!

Maar hoe dan?
Het TopClass programma duurt 2,5 jaar en staat gelijk aan ongeveer 30 EC, dus een half jaar studie. Dit is een indicatie, en we gaan geen uren tellen. Ook krijg je geen studiepunten voor je prestaties, maar je behaalt vijf sterren, die uiteindelijk het zogenaamde honourspredicaat opleveren dat je bij je diploma krijgt. Je vult je programma zelf. De TopClass start met de Honourscursus Persoonlijk Leiderschap, waarna je een coach krijgt toegewezen die je ondersteunt in de rest van je traject.

Je kan ervoor kiezen om allerlei verdiepende opdrachten binnen je vakgebied te doen, maar je kan je ook richten op interdisciplinaire projecten of zelfs buiten de gezondheidszorg kijken. Onder ‘Mogelijkheden en inspiratie’ staan voorbeelden van dingen die je kunt doen. Ook kan je eens wat afstudeerpresentaties van onze alumni bekijken. In principe start de TopClass in februari van je tweede studiejaar en loopt het door tot het einde van je vierde jaar. Je rondt de TopClass af met een bijzondere eindpresentatie, waarin je op je eigen manier laat zien wat je gedaan en geleerd hebt.

Wat levert de TopClass jou op?
De TopClass is een intensief programma, maar daar staat ook wat tegenover. Je leert jezelf beter kennen en leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling. Je creëert kansen en durft grenzen te verleggen. Je leert andere gemotiveerde studenten kennen en je kunt deelnemen aan interessante projecten, onderzoeken, workshops, cursussen, of wat je maar wilt. Al deze activiteiten staan goed op je CV en een honourspredicaat bij je diploma maakt je ook aantrekkelijker voor toekomstige werkgevers.

Daarnaast ontwikkel je natuurlijk ook een mooi netwerk, dat voorbij gaat aan de grenzen van je vakgebied, en misschien wel tot buiten Nederland reikt. Je krijgt een budget dat je mag gebruiken voor je TopClass-activiteiten. Alles hangt af van je eigen wensen, ideeën, creativiteit, initiatief en doorzettingsvermogen! Je wordt omringd door andere gemotiveerde studenten waarmee je de leiderschapscursus volgt en daarna nog 1x per blok samenkomt om bij te praten, met elkaar mee te denken, elkaar uit te dagen en te inspireren.

De positieve kant van al die vaagheid…
Zoals nu wel duidelijk is, kan je alle kanten op in de TopClass. Dat is leuk, maar ook lastig en vaag. Want hoeveel tijd kost het je nu? Gaat dat wel lukken, met je toch al volle agenda? En wat wordt er nu precies van je verwacht? En wat nu als het plan dat je voor ogen hebt, toch niet blijkt te lukken? Heel terechte vragen, waar we geen harde antwoorden op hebben. Hoeveel tijd je in de TopClass steekt, hangt af van je eigen wensen en mogelijkheden. Omdat het programma 2,5 jaar duurt, kan je zelf kiezen wanneer je aan je sterren werkt. Misschien wel in de zomer, of misschien werk je heel gestructureerd elk half jaar aan één ster. Misschien doe je wel één gigantisch project waarmee je al je sterren haalt. Of je laat die sterren lekker los, gaat heel veel leuke dingen doen waarvan je enorm veel van leert, en aan het eind blijkt dat je toch aan de criteria voor het behalen van vijf sterren voldoet. Heel spannend, dat zeker, maar dat is wel wat wij het liefste zien.

Het gaat om jou!
Jij bepaalt dus wat je gaat doen, en dat betekent dat je het programma naar je hand kan zetten. Ga je stage lopen in het buitenland en kan je de leiderschapscursus daarom niet volgen? Of heb je een veel leuker plan om de ster voor leiderschap te halen? Wil je eerder of later instromen of afstuderen? Alles is bespreekbaar. De coach en je medestudenten zijn er om met je mee te denken, je uit te dagen, je te steunen en je aan te moedigen. Soms betekent dit iets doen wat je spannend vindt, en soms betekent dit juist even gas terug nemen. Het gaat om jou!

Aanmelding en selectie

Aanmelding

Heb je interesse in de TopClass? Mail ons dat je belangstelling hebt naar TopClass_FG@hu.nl. Voor de volledige aanmelding voor de TopClass hebben wij onderstaande documenten van je nodig en deze verstuur je ook via de mail. Laat het ons weten als je hier vragen over hebt.

Aanbevelingsbrieven
Wij willen graag twee aanbevelingsbrieven zien. Eentje van iemand uit jouw professionele omgeving, dus een SLB-er, leraar of stagebegeleider. Daarnaast een aanbevelingsbrief van iemand uit jouw directe persoonlijke omgeving, dus een familielid of een goede vriend(in).

Een persoonlijke motivatiebrief
In deze motivatiebrief vertel jij waarom jij in de TopClass thuis hoort. Hoe je dat doet, mag je helemaal zelf weten. Je kan hier eventueel uitleggen waarom je voor jou creatieve creatie hebt gekozen of vertellen wat je droomt met TopClass te bereiken.

Jezelf creatief verkopen
Naast de aanbevelingsbrieven en de motivatiebrief zien we graag je motivatie voor de TopClass en wie je bent (voorstellen van jezelf) terug in een creatieve motivatie.  Dat kan bv door middel van een collage, een filmpje of je eigen Wikipedia pagina, of iets anders. Wees creatief en doe vooral wat je wilt!

Je kunt je aanmelding, samen met je CV, naar het volgende e-mailadres sturen: TopClass_FG@hu.nl.

Selectieprocedure

Na de aanmelding nodigen we je uit om bij een workshop aanwezig te zijn. Deze workshop is om de TopClass beter te leren kennen. In deze workshop ga je wellicht iets buiten je comfort zone, leer je mede-Toppers kennen en leer je de organisatie kennen. Na afloop ben je vrij om te bepalen of de TopClass echt iets voor jou is. Na de workshops zal er een kick-off zijn, dit is de eerste echte start in jouw TopClass avontuur.

Data om vast in je agenda te zetten:

  • Kick off: dinsdag 24 januari vanaf 15.30 uur
  • Introductieweekend:
      • Start: vrijdag 10 februari 2023 17.00
      • Einde: zaterdag 11 februari 2023 17.00

Voorlichtingsmomenten

Via Teams zijn momenten gepland waar jij bij kunt zijn om meer te weten te komen over TopClass. Heb je al prangende vragen, of heb je juist nog geen idee wat TopClass inhoudt? Kom gerust langs in de Teams Vergadering!

Bijeenkomsten

De TopClass commissie organiseert bijeenkomsten door het jaar heen en aan het eind van het studiejaar! Daarnaast hebben wij een workshopcommissie, die leuke workshops organiseert.

In blok CD starten we met de cursus Persoonlijk Leiderschap en gaan we met  de Golf van Impact op onderzoek uit!

Ster aanvragen

Na afloop van de Honourscursus Persoonlijk Leiderschap heb je je eerste ster behaald. Daarna krijg je een coach toegewezen die jouw overige sterren beoordeelt.

Topclass wie is wie

Belangrijke documenten