Afstandsonderwijs

Digitaal toetsen

Met ingang van het studiejaar 2021-2022 wordt een deel van de digitale toetsen met BYOD (‘bring your own device’) afgenomen en vindt een groot deel van de digitale toetsing plaats op een vaste pc waarbij je niet je eigen laptop hoeft mee te nemen. In alle gevallen kun je in Osiris terugzien in welk gebouw en lokaal je bent geplaatst. Wanneer het een BYOD-toets betreft zie je in myHU bij je betreffende tentamens bij het cursusoverzicht een rood symbool met een uitroepteken staan met ‘BYOD’ ernaast.

Online proctoring, oftewel thuis toetsen middels digitale surveillance, wordt vooralsnog niet meer standaard toegepast als vorm van toetsing.

In het kort:

  • Toetsafname via een vaste pc vindt plaats op Padualaan 97. Hier hoef je geen eigen laptop mee te nemen, je maakt de toets op een pc die in het lokaal staat.
  • De BYOD-toetsen zullen worden afgenomen op Padualaan 101. Hiervoor neem je je eigen laptop en oplader mee.

Hoe zie ik terug of mijn toets via een vaste pc afgenomen wordt?

De toetsen met een vaste pc worden op Padualaan 97 afgenomen, in de toetslokalen PL97-2071, PL97-2079, PL97-2083, PL97-1035, PL97-2018 en tijdens de reguliere toetsweken 9 en 10 ook lokaal PL97-7041.*

Wat is BYOD?

BYOD houdt in dat centrale digitale toetsen op je eigen laptop worden afgenomen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een veilige, ingeperkte variant van Proctorio. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van je camera en microfoon, wordt er geen kopie van je ID gemaakt en is er altijd een surveillant aanwezig zijn voor een ordelijk verloop en eventuele vragen.

Waarom worden sommige digitale toetsen via BYOD afgenomen?

Er zit een flinke groei in de digitalisering van toetsen. Op deze manier is de HU niet meer gebonden aan een beperkt aantal vaste pc’s maar is er een schaalbare oplossing om met de vraag mee te groeien en voldoende plekken te faciliteren.

Hoe zie ik terug of mijn toets een BYOD toets is?

Deze toetsen worden op Padualaan 101 afgenomen. Kijk dus goed op welke locatie de toets ingepland staat. In myHU zie je bij je betreffende tentamens bij het cursusoverzicht een rood symbool met een uitroepteken staan met ‘BYOD’ erachter.

Privacy

De HU heeft afspraken gemaakt met Proctorio over privacy. Deze afspraken voldoen aan de privacywetgeving die geldt binnen de Europese Privacywetgeving.
Deze afspraken wijken af van de privacyverklaring die je zult vinden op de site van Proctorio omdat die is gebaseerd op de regelingen in de VS.
In de privacyverklaring leggen we deze afspraken uit. Wil je meer weten over je privacy, kijk dan bij de veelgestelde vragen.

(Klik op de afbeelding om de linkjes te laten werken)

Heb je nog vragen?

Voor algemene vragen, mail naar toetscentrum@hu.nl.

Chatsupport Proctorio

Neem bij technische problemen en vragen bij gebruik Proctorio contact op met de Engelstalige chatsupport van Proctorio. De support is beschikbaar in Chrome na de installatie van de proctorio plug-in.

Start live support chat

Als Proctorio je écht niet kan helpen:

  • Bij hardwareproblemen neem contact op met de HU-helpdesk 088-4816666 optie 6. (ma-vr, 8-17 uur) De hulpmogelijkheden zijn beperkt want jouw PC is geen HU-apparaat 
  • Andere problemen: onlinetoetsing@hu.nl (ook tijdens de toets)

Handleiding, regeling en documentatie

Nog geen antwoord gevonden op jouw vraag?

enEnglish