ToetsMonitor

In de ToetsMonitor leveren examinatoren de gegevens van centraal georganiseerde toetsen aan in een beveiligde omgeving. Daarnaast is de ToetsMonitor het systeem waar het Toetscentrum hun werk doet in het organiseren van toetsen. De ToetsMonitor gaat ExamUpload in de loop van collegejaar 2020-2021 vervangen en is t.o.v. Examupload gebruiksvriendelijker, vereist minder handmatige acties, is er niet alleen voor papieren toetsen maar ook voor digitale toetsen en zorgt zo dat het hele proces van organiseren en afnemen van toetsen nog beter verloopt. Daarnaast faciliteert de ToetsMonitor dat in de hele informatieketen van toetsing de juiste informatie op het juiste moment wordt gevraagd en beschikbaar is.

Wat heb ik aan de ToetsMonitor?

ToetsMonitor is een nieuwe applicatie waarin de overdracht van de examinator naar de Toetorganisatie wordt gefaciliteerd. In de ToetsMonitor kunnen examinatoren van zowel digitale als papieren toetsen bijvoorbeeld hun randvoorwaarden van de toets aanleveren (mag een student een rekenmachine en kladpapier gebruiken? Heeft een student tijdens de toets Microsoft Excel nodig?). Daarnaast kunnen hier bestanden worden geüpload die de student geprint tijdens het tentamen nodig heeft, zoals toetsvragen maar ook casussen, formulebladen enzovoort. De ToetsMonitor is gericht op zelf-service waardoor docenten niet afhankelijk zijn van anderen om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel toetsversies of bijlages ze bij een toets willen.

Meer informatie

Inloggen

De ToetsMonitor is bedoelt voor medewerkers vanuit het onderwijs en ondersteunende diensten die iets van doen hebben met de organisatie en afname van centraal georganiseerde kennistoetsen.

Toegang krijg tot de ToetsMonitor krijg je door deze stappen te doorlopen:

  1. Ga naar https://ToetsMonitor.hu.nl
  2. Log in met je HU account met behulp van Multi-Factor Authenticatie
  3. Vraag toegang aan tot 1 of meer instituten.
  4. Het Toetscentrum verwerkt de aanvraag.

Als het Toetscentrum de aanvraag heeft goedgekeurd kan je aan de slag in ToetsMonitor. Elke keer dat je inlogt moet je gebruik maken van Multi-Factor Authenticatie. Na een bepaalde periode van inactiviteit wordt je automatisch uitgelogd.

Of er na het inloggen toetsen zichtbaar zijn om mee aan de slag te gaan en welke, hangt af van het instituut waar je rechten voor hebt en van het moment waarop je kijkt; mogelijk is het rooster nog niet definitief of heeft het Toetscentrum de toetsen nog niet gepubliceerd van de aankomende periode.

Ondersteunde browsers:
– Chrome, Firefox, Edge en Safari.

Niet ondersteunde browser:
– Internet Explorer

Contact

Heb je vragen of wil je meer info over de ToetsMonitor? Neem contact op met het Toetscentrum via toetscentrum@hu.nl of via telefoonnummer 0884812500.