Digitale Leeromgeving (DLO)

HUVideo

HUvideo is dé videodienst van Hogeschool Utrecht. Samen met docenten ontwikkelen we allerlei soorten videos voor het onderwijs. HUvideo kan je helpen bij het maken van weblectures, kennisclips, lesopnames en screencasts voor gebruik bij Blended Learning en je onderwijs. Vanuit hun media achtergrond en ervaring denken ze met je mee en geven ze advies over de beste oplossing voor jouw video vraag.

Wat heb ik aan HUvideo?

Blended leren, deep learning, flipping the classroom, we zien het steeds meer bij de HU. Bij die onderwijsvormen is vaak ook video nodig. Gelukkig kan HUvideo helpen bij het maken van die video’s, van lesopnames tot kennisclips en animaties. Ook wanneer je zelf aan de slag wilt gaan, kan HUvideo je ondersteunen. Heb je nog nooit met HUvideo gewerkt? Dan wil HUvideo graag kennismaken.

TIJDSINVESTERING

‘Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor!’ Dat horen we vaak. Het is waar dat het maken van video veel tijd kost. Gelukkig nemen wij je het meeste werk uit handen! Als docent bereidt je de opname natuurlijk inhoudelijk voor. Het voordeel is dat je een goede onderwijsvideo meerdere jaren kunt inzetten en je zo dus eigenlijk tijdswinst hebt.

Meer informatie

Verschillende videoformats

HUvideo heeft een aantal verschillende “formats” voor onderwijsvideo’s.

  • Korte, gemonteerde kennisclip: dit kan bijvoorbeeld een greenscreenvideo, interview of demonstratievideo zijn.
  • Integrale studio-opname: een ongemonteerde opname in onze weblecture-studio.
  • Doe-het-zelf: wil je zelf iets filmen, monteren of een schermopname maken? We helpen je graag verder!
  • Integrale lesopname (‘weblecture’): je les wordt integraal opgenomen inclusief Powerpoint-Presentatie.

Kosten

Het opnemen van een onderwijsvideo wordt niet doorbelast. Je kunt dus kosteloos gebruik maken van HUvideo.

Contact en locatie

HUvideo heeft een eigen website (huvideo.hu.nl) waarop je allerlei extra informatie over deze dienst kunt vinden. Daarnaast kun je ze vinden op de Padualaan 97, ruimte 1.009.

Wil je ook zelf een video maken in de studio? Maak een afspraak via het aanvraagformulier (kies voor opnametype 2). Spontaan binnen lopen mag ook! Of bel 088 481 6666.