Voordat je je verdiept in het aanbod van minors, is het behulpzaam om te weten wat je wilt bereiken met een minor. Onderstaande voorbeelden kunnen je helpen om dit voor jezelf duidelijk te krijgen:
Verdiepen van je kennis
Vind je specifieke onderdelen in je vak extra boeiend, dan kun je ervoor kiezen om je meer te specialiseren in je minorruimte.
Ter inspiratie; eens iets heel anders!
Heb je altijd al iets speciaals willen doen zoals een extra vreemde taal leren of meer van religies, filosofie, communicatie, politiek of psychologie af weten?
“Ik had eigenlijk niet nagedacht over mijn minor, ik zou gewoon een van de minors in mijn opleiding gaan doen. Toen ik hoorde dat ik ook andere minors kon kiezen, koos ik Spaans, iets heel anders maar wel iets dat ik altijd al wilde leren. Misschien kan ik het nog gebruiken in een internationale baan.”(Robin, student Marketing en Communicatie)
Premaster starten
Wil je doorstuderen en na je Bachelor een universitaire Master doen, dan kun je de minorruimte gebruiken voor je premaster. Dat scheelt je 6 maanden studeren.
Verbreden van je kennis
Wil jij juist een ander vakgebied leren kennen dat je kunt combineren met je huidige studierichting:
“Tijdens mijn stage voor Maatschappelijk werk, bleek organiseren en leiding geven mij goed te liggen. Ik vond het ook super leuk. Toen koos ik voor een minor waar ik meer over management leerde. Ik wil doorgroeien naar de functie van teamleider.” (Marit, Student Maatschappelijk werk).
Oefeningen
Mijn motieven voor een minor; je bewust worden wat je echt belangrijk vindt voor je minor
Test
Heb je nog geen idee hoe je je minor wilt invullen, breng dan eerst je interesses in kaart met de gratis test van Icares (www.icares.com) of kies voor slim zoeken op dezelfde site.