Over ons

Over ons

Programmateam Duurzaamheid
Om datgene wat wij, als Hogeschool Utrecht (HU), doen op het gebied van duurzaamheid zichtbaar te maken én om awareness en betrokkenheid rondom het thema duurzaamheid te genereren, is het programmateam Duurzaamheid in het leven geroepen. Het programmateam wil, op basis van maandthema’s, duurzame initiatieven binnen de HU zichtbaar maken, kennis delen en anderen enthousiasmeren om mee te doen.

Even voorstellen: het team!
We stellen ons graag aan jullie voor. Wij zijn Hetty, Afra, Fanny, Saskia, Gerian, Sandra en Erlijn. Samen zijn wij team HU Duurzaam Doen.

Erlijn Eweg - Strategisch adviseur

”Naast dat ik Programmamanager ben bij het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven, ben ik ook strategisch adviseur voor het programma Duurzaamheid. Mijn doel is om door verschillende projecten de HU als geheel hoger te tillen en met elkaar te werken aan een nog duurzamere hogeschool.”

Je kunt mij bereiken via: erlijn.eweg@hu.nl

Hetty Zwollo - Strategisch communicatie adviseur

“Ik ben Hetty Zwollo, ik ben strategisch communicatie adviseur voor het programma Duurzaamheid. We zijn van de zomer als projectteam gestart en onze eerste mijlpaal was de presentatie van de HU op het USP op de dag van de duurzaamheid.

De vele enthousiaste reacties zijn een stimulans om het komende jaar het thema duurzaamheid volgens de 17 VN doelen verder te brengen.”

Je kunt mij bereiken via: hetty.zwollo@hu.nl

Afra Bolten - Project- en communicatiemedewerker

“Ik ben Afra Bolten en ik werk als project- en communicatiemedewerker in het Programmateam Duurzaamheid. De HU is een belangrijke plek waar studenten en medewerkers samen komen en elkaar inspireren. Ik vind het leuk om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de hogeschool door initiatieven en projecten in het zonnetje te zetten.”

Je kunt mij bereiken via: afra.bolten@hu.nl

 

Fanny de Vries - Project- en communicatiemedewerker

“Ik ben Fanny de Vries en ik werk als project- en communicatiemedewerker in het Programmateam Duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat we de verbinding opzoeken en elkaar inspireren. Ik wil graag een podium bieden aan duurzaamheidsinitiatieven en groene initiatieven versterken. Ik sta voor duurzaam onderwijs & een duurzame Hogeschool”.

Je kunt mij bereiken via: fanny.devries@hu.nl

 

Saskia Hanssen - Beleidsadviseur

“Ik ben Saskia Hanssen, milieukundige, en ben sinds 2016  manager van Green Office HU, waar ik met zes gedreven studenten werk aan duurzaamheid. Daarnaast ben ik onderdeel van het programmateam Duurzaamheid en hou me daarbinnen vooral bezig met het borgen van duurzaamheid in onderwijs en onderzoek. Werken aan de global goals zit in mijn genen, net als bij veel collega’s. Wat zou het mooi zijn als we de toekomstige generatie dat ook meegeven.”

Je kunt mij bereiken via: saskia.hanssen@hu.nl

Sandra Valenbreder - Programma manager

“Ik ben Sandra Valenbreder en ben programma manager van het team Duurzaamheid HU. Ik krijg veel energie om actief samen met studenten en collega’s concreet bij te dragen aan een duurzame HU en zo ook aan een duurzamere maatschappij. Daar staan wij als University of Applied Sciences voor. We doen al heel veel en er is nog veel meer mogelijk als we laten zien aan elkaar wat we doen in onderzoek, onderwijs, diensten, ons verbinden en elkaar inspireren en uitdagen! Dat bleek al op de Dag van de Duurzaamheid, daar was zoveel enthousiasme, inspiratie, trots en verbinding! Daar wil ik actief aan meewerken en verder opschalen met elkaar.”

Je kunt mij bereiken via: sandra.valenbreder@hu.nl

Gerian Alofs - projectmedewerker

”Ik ben Gerian Alofs en werk sinds oktober 2019 voor het team Duurzaamheid. Daarnaast ben ik hogeschooldocent social work en coördinator van de minor International Development Work, waar de 17 Sustainable Development Goals centraal staan.”

Je kunt mij bereiken via: gerian.alofs@hu.nl

Wat gaan we doen in 2021?
In 2021 houdt het Projectteam zich onder andere bezig met:

  • Sustainabul 2021
  • Duurzame community vorming binnen de HU, door awareness en betrokkenheid op dit gebied te verhogen bij studenten en medewerkers;
  • ‘Duurzame HU’ zichtbaarder maken door presentaties van duurzame projecten bij de HU in onderwijs, onderzoek en bij de diensten;
  • Mobiliteit/CO₂.-reductie;
  • Duurzame catering;
  • Rookvrije campus;
  • Afvalscheiding.

Contact

Voor algemene vragen, mail naar: duurzaamdoen@hu.nl