Keuzecursussen en Pre-masters

Bestuurs- en organisatiewetenschap

Let op: alleen voor studenten Communicatiemanagement van het Instituut voor Communicatie. Deze pre-master is alleen bedoeld voor studenten met als afstudeerspecialisatie Publieke Communicatie of Corporate Communicatiestrategie en is niet bedoeld voor studenten met als afstudeerspecialisatie Commerciële Communicatie (Brand & Communications).

Pre-master

In overleg tussen Communicatiemanagement (CM) en de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (USBO) van de Universiteit Utrecht, is een traject ontwikkeld waarbij je al tijdens je hbo-bachelor je profileringruimte invult met een pre-master Bestuurs- en organisatiewetenschap van de USBO, ter voorbereiding op de eenjarige universitaire master Communicatie, beleid en management of de master Organisatie, verandering en management.

Wil je weten hoe organisaties inspelen op de samenleving waarin verantwoordelijkheden in politiek en bestuur een steeds terugkerend onderwerp op de agenda zijn? Wil je weten hoe organisaties in de dienstverlening aan hun klanten omgaan met de meningen, wensen en belangen van alle betrokkenen? Of wil je kennis nemen van de dynamiek binnen organisaties, op het gebied van leren en communiceren in organisaties, op het gebied van leiderschap en organisatiecultuur? Dan is deze pre-master wellicht iets voor jou.

Je maakt kennis met de vakken Bestuurskunde en Management van Organisaties. Daarnaast krijg je een uitgebreide inleiding op het gebied van Organisatie, Beleid en Management en leer je multidisciplinair onderzoek uit te voeren in organisaties.

De pre-master en de masters van de USBO zijn erg populair. Daarom zijn er per collegejaar slechts 4 plaatsen voor studenten CM in de pre-master en in het masterprogramma beschikbaar en bepaalt de USBO welke van de twee masters plaats biedt voor de CM-studenten (doorgaans de master Organisatie, verandering en management). Vanzelfsprekend geldt dat je je pre-master binnen de condities van de USBO moet hebben afgerond om toegelaten te worden tot de master.

Selectie gebeurt door de opleiding CM. Criteria zijn motivatie en studieresultaten. Wil je in aanmerking komen stuur dan voor 15 april 2016 je motivatie en je SVO per mail aan Rosemarie.Janitschek@hu.nl. Het is niet mogelijk om je als HBO-student rechtstreeks aan te melden voor de pre-master bij de USBO. Ook niet na het behalen van je diploma Communicatie.

Kijk voor meer informatie over de pre-master (‘minor’ bij USBO genoemd) en de masters op de website van de USBO.