Pabo werkplekleren

Samen Professionaliseren

Binnen de Opleidingsschool ondersteunen we het samen opleiden door opleidingen aan te bieden voor de school- en praktijkopleiders. De opleiding voor schoolopleiders is een geaccrediteerde opleiding en gericht op de opleidingsschool Utrecht-Amersfoort en de opleidingsschool Samen Opleiden van Academische Leraren. De deelnemers ontvangen een getuigschrift met een civiel effect. Op deze website vinden jullie de modules die voor deze opleiding gebruikt kunnen worden.

Meer weten over professionaliseringsmogelijkheden bij de HU? Kijk dan op de HU.nl.

ICALT training

Het goed voorbereiden van lessen door studenten is van groot belang voor het slagen van de les. We gebruiken gefaseerde lesvoorbereidingsformulieren. De schoolopleider neemt meerdere keren per studiejaar ICALT af bij de student. ICALT is een genormeerd observatie-instrument. Aan de hand van de uitkomst van de observatie bepaalt de schoolopleider welk lesvoorbereidingsformulier passend is voor de student.

Observatiemomenten ICALT in 2024-2025:

  • 16 september t/m 25 oktober 2024
  • 3 maart t/m 11 april 2025
  • 12 mei t/m 9 juni 2025

Scorion

Binnen de HUpabo werken we met Scorion voor de beoordeling van het werkplekleren. Gelijk na de ICALT-training leggen we ook nog kort uit wat dit is en hoe het werkt (15-20 minuten).

ICALT trainingen + Scorion

De volgende ICALT-training + Scorion is op dinsdag 24 september 2024 van 16.00-17.30 (online). Deze is zowel voor het observeren van zij-instromers als onze andere studenten geschikt.

Aanmelden via Isabel Spruijt – isabel.spruijt@hu.nl

De link naar de digitale versie van ICALT is:

https://www.formdesk.com/hogeschoolutrecht/ICALT_observatie_ITT

Opleiding schoolopleider

Inhoud opleiding schoolopleider

Hier staat de inhoud van de opleiding schoolopleider.

Inschrijving

De open inschrijving voor september 2024 zit vol en is daarom gesloten. Na de zomervakantie volgen de data voor januari 2025.

Data traject 1 semester 2024-2025

  • 18 september
  • 9 oktober
  • 6 november
  • 27 november
  • 15 januari
  • 12 februari
  • 12 maart
  • 09 april

Aanmelden voor de training kan door gebruik te maken van onderstaand inschrijfformulier.

De deelnemers krijgen een bevestiging van aanmelding.

Incompany traject

Er is ook een mogelijkheid om een incompany traject aan te vragen. Eén of enkele besturen kiezen er voor om de schoolopleiders als groep op te leiden. Het traject wordt dan zoveel mogelijk op locatie, bij een bestuur, verzorgd. Voor het incompany traject kan contact opgenomen worden met Isabel Spruijt – isabel.spruijt@hu.nl.

Docenten

Het traject wordt verzorgd door twee docenten. Eén daarvan komt uit het werkveld en de andere docent komt vanuit de opleiding.

Kosten

Het traject wordt kostendekkend aangeboden.

1e staffel                 10 t/m 12 deelnemers                     1325 euro pp

2e staffel                13 t/m 16 deelnemers                      1150 euro pp.

3e staffel                17 t/m 20 deelnemers                      925 euro pp.

Praktijkopleiderstraining

Het begeleiden van studenten door de praktijkopleider is cruciaal in de ontwikkeling van studenten. Praktijkopleiders doen dit met veel enthousiasme. Om de praktijkopleiders te ondersteunen in deze complexe taak zijn er twee modules ontwikkeld. In deze modules  neemt de schoolopleider de praktijkopleiders mee in alle facetten van de begeleiding van een student. De instituutsopleider kan gevraagd worden deze module samen met de schoolopleider te geven. Door het volgen van de training ontstaat er meer eenduidigheid in de begeleiding van studenten. Praktijkopleiders krijgen handvatten voor de begeleiding en meer inzicht in het curriculum dat de student volgt. Samen komen we verder.

Module 1

In module 1 komen het beroepsbeeld, de opleidingsroutes, GLVF en ICALT, Beoordelen en Scorion en de rol van de praktijkopleider aan bod.

Informatieboek praktijkopleider basis 1

Praktijkopleiderstraining Samen Opleiden bijeenkomst 1

Module 2

In module 2 gaan praktijkopleiders in gesprek over eerste, tweede en derde orde leren, feedback geven, reflecteren, co-teaching, waar vindt de student wat en weer de rol van de praktijkopleider.

Informatieboek praktijkopleider basis 2

Praktijkopleiderstraining Samen Opleiden bijeenkomst 2

20180517_LE_2458_O&O_HUA_CreatieveTherapie-Web formaat 1024 px