Duurzame inspiratie
Green Office buys sustainable Christmas tree 2022

Green Office buys sustainable Christmas tree 2022

Koop jij ieder jaar een kerstboom voor in jouw (studenten)huis?

Ieder jaar gooien we, na de kerst, in Nederland zo’n 2.5 miljoen kerstbomen weg. Zonde! Er zijn een aantal organisaties in Utrecht en de rest van Nederland die deze bomen terugplanten (en hergebruiken). Wij lichten een aantal organisaties voor je uit.

Wil je weten hoe het precies werkt? Lees snel verder…

Geen boom meer bij het afval, maar alle bomen terug in de natuur!

Bestel een duurzame kerstboom op, inkoppertje; duurzame kerstbomen.

Vorig jaar bestond deze actie ook al, die werden vervolgens in januari weer ingeleverd. Deze bomen werden definitief geplant en zorgen nu voor meer zuurstof en minder CO2! Ga jij dit jaar ook (weer) voor een Duurzame Kerstboom?

Hoe werkt het?

Je zoekt eerst een Duurzame Kerstboom uit. Vervolgens kies je het uitgiftepunt en de datum van afhalen(Het eerstvolgende afhaalmoment is 9 december). Ze hebben uitgiftepunten door heel Nederland. Je betaalt € 10,00 statiegeld per boom; dit krijg je bij inlevering van de boom weer teruggestort. Op de afgesproken datum haal je jouw Duurzame Kerstboom op bij het uitgekozen uitgiftepunt. In Utrecht zijn dat er maar liefst 6.

Na de feestdagen lever je je Duurzame Kerstboom weer in bij hetzelfde uitgiftepunt. Data en openingstijden staan vermeld op de informatiepagina van het uitgiftepunt. Het statiegeld wordt teruggestort op je rekening.

Het eerstvolgende afhaalmoment is 9 december.

Aan de slag op Duurzame Kerstbomen!

Adopteer een kerstboom

SOCIAL MEDIA: Al deze bomen worden duurzaam gekweekt; zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Uitgiftepunten door heel Nederland.

Hoe werkt het?

Het leukste komt natuurlijk eerst. Je gaat naar een uitgiftepunt in jouw buurt. Groenekan is de meest dichtbije locatie bij Utrecht maar ze zitten door heel Nederland.

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt. Elk uitgiftepunt vermeldt de prijzen van de (beschikbare) adoptiebomen op de eigen pagina.

Bij het uitzoeken of ophalen van je adoptieboom krijg je een flyer mee met verzorgingstips. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Thuis controleer je de status van je boom. Wil je je eigen boom het volgend jaar weer adopteren, zorg dan dat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.

Iedereen die zijn boom heeft geregistreerd, krijgt in november een mail, waarin staat hoe je je eigen boom eenvoudig online kan reserveren. In december haal je je boom op bij je eigen uitgiftepunt.

Aan de slag op Adopteer een kerstboom!

Beter boompje

‘’I’m dreaming of a…kerstboom die terug de grond in gaat’’.

Ieder jaar gooien we in Nederland zo’n 2.5 miljoen kerstbomen weg. Zonde! Beter Boompje wil deze wegwerpbomen vervangen door échte kerstbomen die teruggeplant (en hergebruikt) kunnen worden. Hier willen ze samen met jullie de norm van maken.

Haal jouw Beter boompje begin december op bij een van hun 23 pick-up points. In Utrecht doe je dat aan de Kanaalweg 50, bij Karma Kebab. Het eerstvolgende afhaalmoment is 9 december.

Aan de slag: https://www.beterboompje.nl/

Kunstboom

Ga jij toch liever voor een kunstboom? Kies dan voor een boom van goede kwaliteit die ook lang mee kan gaan. Volgens Milieucentraal is de milieubelasting van een kunstboom, die 15 tot 20 jaar meegaat, ongeveer hetzelfde als elk jaar een nieuwe boom kopen.

 

Switch to English English