Duurzame inspiratie
Green Office shops sustainable ‘Sinterklaas’ presents

Green Office shops sustainable ‘Sinterklaas’ presents

WEL leuke cadeautjes geven?

NIET meedoen aan niet duurzame praktijken in de consumptiemaatschappij?

Wil jij je niet schuldig voelen deze Sinterklaas over waar/hoe jouw cadeautjes geproduceerd zijn? Wij zetten een aantal leuke duurzame cadeau tips voor je op een rij.

Weg met het plastic boterhamzakje

Een doorn in het oog voor de plastic hater. Een top alternatief is: Keep Leaf Baggies, herbruikbare en wasbare zakjes. Ze zijn gemaakt van katoen met een duurzame vuil werende voering en twee stevige klittenbandsluitingen. Daarnaast nemen ze ook nog eens een stuk minder ruimte in dan jouw broodtrommel.

Marcels Green soap

Het is een beetje ouderwets, maar het blijft altijd handig: schoonmaakproducten. En ga dan vooral even voor de producten van Marcels Green soap; 100% plantaardige zepen, vegan en gerecycled plastic. Van biologische vaatwasblokjes grapefruit-limoen tot een lavendel-Rozemarijn handzeep.

The Good Roll 

Grapje uithalen? De goede oude “nep-poep” surprise met ontbijtkoek en water? Voeg de vrolijke Wc papierrollen van The Good Roll toe. 100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier: zo hoort het. The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. De verpakking is plasticvrij en bevat twee keer zoveel papier.

Last but not least: door deze rollen te kopen help je mee aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

Dus: BYE BYE boskap! HELLO minder waterverbruik en uitstoot van o.a. CO2. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als papier in jouw toilet.

Alles wat je maar wil van karton

Ja het is echt waar. KarTent maakt ECHT ALLES van karton! Van speelgoed tot kantoorartikelen en van bedden tot glijbanen. Allemaal gemaakt met dezelfde gedachte: na gebruik zijn hun spullen volledig te recyclen.

260030398_855924645073725_2302127818759326765_n
Sint ideeen rubriek herbruikbare zakje
Kartent_2021-18
Switch to English English