Green Office saves energy

Green Office HU keeps you warm in winter times!

5 tips om jezelf warm te houden in wintertijden en geld te besparen!

  1. Benut je verwarming optimaal. Dit doe je doormiddel van radiatorfolie. Hierdoor stop je onnodig warmteverlies van de radiator. Dit folie koop je bij bouwmarkten en plak je achter je radiator.
  2. Gebruik raamfolie op je enkelglas. Vaak hebben oudere huizen ramen met enkelglas. Er is een simpel trucje waardoor je wel 35% op je gasrekening kunt besparen: raamfolie! (onderzoek TNO) Minder stoken is natuurlijk ook goed voor het milieu. Julia van Duurzaam op kamers doet dit voor.
  3. Gebruik een warmtekussen. De verwarming kan uit blijven of minder hoog aan, tijdens het gebruik van het warmte kussen. Daarnaast is elektriciteit tegenwoordig goedkoper dan gas. Een echte aanrader dus voor mensen met koude voeten, billen of rug of als bed opwarmer in de winter.
  4. Draag laagjes. Het lijkt voor de hand liggend; maar draag laagjes; warme sokken, een wollen vest en een warm dekentje voor op de bank.
  5. Richt je huis bewust in. Woningbouwvereniging VPS laat weten dat een juiste inrichting van jouw huis ook enorm kan helpen bij het besparen van energie. Plaats bijvoorbeeld een lamp in de hoek van de kamer zodat  het licht weerkaatst tegen twee muren; hierdoor hoef je minder lampen aan te doen. Leg daarnaast ook een vloerkleed op de grond neer. Naast dat het er leuk uitziet zorgt het er ook voor dat dat kou minder snel vanuit de grond optrekt en warmte minder snel ontsnapt. Dit geldt overigens ook voor gordijnen, deze houden ook de warmte binnen.
Switch to English English