Green Office uses sustainable toothpaste

Iedereen is bekend met de standaard tube met tandpasta. Deze tube is plastic en wordt nadat deze (bijna) leeg is weggegooid. Het maakproces is niet goed en 1,5 biljoen tandpasta tubes eindigen ieder jaar in de oceaan. Tijd voor een duurzamere variant?

De route van de tandpasta tube. Het begint met het creëren van dat tubetje. Een niet zo fraai proces. Hij wordt gemaakt van aardolie en tijdens dit proces komt veel CO2 vrij. De voorraad aardolie raakt verder uitgeput en de Co2 uitstoot zorgt voor klimaatvervuiling.

Vervolgens komt de tube bij de consument. Die hem vervolgens bijna helemaal opmaakt. Want zeg is eerlijk… Hoeveel moeite doe jij om alle laatste restjes uit je tandpasta te halen?

Onnodig afval

Dit wist je  al: een tandpasta tube is gemaakt van plastic. Maar om precies te zijn: meerdere soorten plastic, coating en aluminium. En dat is nou precies het probleem: ze kunnen niet gerecycled worden.

Duurzame switch

Smyle heeft plasticvrije tabletjes ontwikkeld in plaats van tandpasta. Green Office HU testte ze voor jullie uit. Duurzame acties kan je overal in je leven toepassen!

De tabletjes bewaar je in een herbruikbare glazen flesje of je kan ze ook bewaren in een “reis” blikje. Het bevat GEEN microplastics, schadelijke chemicaliën of kunstmatige smaakstoffen.

Maak ook deze duurzame switch!

Jullie studenten/medewerkers van de HU mogen ook met 30% korting een brievenbuspakketje van Smyle ontvangen. Check het via deze link: https://bit.ly/SmyleXGreenOfficeHu

Switch to English English