Duurzame inspiratie
Green Office shops sustainable

Green Office shops sustainable

Utrecht staat bol van duurzame winkels. Zie je door de bomen het bos niet meer? Green Office HU laat je haar favoriete plekjes zien. Maar onthoud; consumeren komt pas na reduce, reuse, repair, recycle!

  1. Blackfish

Op zoek naar een vrolijk kleurtje of een lekker printje? Neem een kijkje in de collectie van de tweedehandswinkel op de Voorstraat: BLACKFISH. Ze verkopen nieuwe en vintage kleding en accessoires voor zowel vrouwen als mannen. Je vindt hier gekleurde kledingstukken gemaakt van interessante materialen. Een deel van hun nieuwe collectie is duurzaam, een deel niet. En vintage is natuurlijk het meest duurzaamste wat er is!

Insta post Copy 2

2. No Vintage phobia

Bij No Vintage Phobia op de Willemstraat vind je mooie, unieke kledingstukken van mooie stoffen en goede labels voor relaxte prijzen volgens eigenaresse Anabelle. Dat beamen wij! Ga naar huis met een vintage Levi’s, merk sweater, vrolijke rok, kimono en nog veel meer.

Insta post Copy 2

3. AWEAR

Door de opkomst van fast fashion ketens is de wereldwijde productie van kleding de afgelopen 20 jaar maar liefst verviervoudigd(!) en de textielsector is inmiddels één van de meeste vervuilende industrieën ter wereld.

Geen vrolijk verhaal. Maar wel een verhaal dat oprichtster Angela Bolt heeft geïnspireerd om het anders te doen. In hun webshop talloze mooie duurzame kledingmerken. Alles is gemaakt van duurzame stoffen; onder goede omstandigheden en eerlijk geproduceerd.

Showroom op Kon. Wilhelminalaan 8, te Utrecht. Deze is elke vrijdag open, of op afspraak.

Insta post Copy 2

4. Nukuhiva

Fair fashion & Sustainable products: dat is waar Nukuhiva voor staat. Nukuhiva kiest bewust voor modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. Je vindt bij hen uitsluitend merken die fairtrade produceren. Voor deze merken is duurzaamheid vaak ook een belangrijke richtlijn. Het grootste deel van hun kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke of gerecyclede materialen. Voor zowel dames als heren hebben zij een brede collectie van verschillende kledingmerken. Daarnaast verkopen ze fairtrade en duurzame accessoires om cadeau te doen of om je outfit helemaal af te maken.

Insta post Copy 2

5. De Arm

De gouden tip van Utrecht: Kringloopwinkel De Arm.

Dit is de plek waar je terecht kan voor van alles. Van kleding tot nieuwe meubels. Van inspiratie voor een surprise tot boeken.

Oudegracht 274: Kleding

Oudegracht 266: Antiek

Kringloop de arm

6. Terre des Hommes

STOP KINDERUITBUITING!

Wanneer je bij Terre des Hommes shopt hoef je je niet schuldig te voelen. Alle opbrengst gaat naar het goede doel. Hun missie is luid en duidelijk;

‘Wij strijden tegen kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel, kinderarbeid en bieden noodhulp.’

Je vindt hier allerlei tweedehands artikelen van kleding tot boeken. Van speelgoed tot woonartikelen. De prijzen zijn niet hoog. Stichting Terre des Hommes vindt het zonde als jij jouw spullen niet een tweede leven geeft. Doneer dus ook gerust je eigen spullen/kleding die je niet meer gebruikt en steun kinderen die niet zonder hulp kunnen.

Amsterdamse Straatweg 273 A

Terre des hommes

7. Bureau Bewust

In een van de schattigste straatjes van Utrecht(Zakkendragersteeg 13) vind je Bureau Bewust. Hét adres voor groene producten, zoals herbruikbare wattenschijfjes, biologisch & handgemaakte werfzeep, lunch wikkels, woon accessoires enz.

Het is ooit begonnen als milieuvriendelijke kantoorvakhandel dus als student kan je hier zeker terecht.

b854e8fa-fa27-435a-ac4b-558697cb99a2

8. E&CO bevindt zich in het groenste warenhuis van Utrecht. Het grootste gedeelte op de begane grond zijn hun producten.

Je vindt er lekker veel groen, met een @stekvoorjeplek stent. Daarnaast ook handgemaakte duurzame kaarsen in prachtige aardse tinten. Je kan hier ook terecht voor de meest hippe boeken met duurzame thema’s en natuurlijke verzorgingsproducten.

Kortom hier scoor je sowieso een fijn duurzaam cadeau voor jezelf of een ander!

Switch to English English