Duurzame HU
Huisvesting

Huisvesting

Duurzame nieuwbouw
Door concentratie en nieuwbouw is de HU een veel duurzamer organisatie geworden. Door de nieuwe huisvesting hebben we 25% minder m2 bruto vloeroppervlak. Ons nieuwste gebouw op Heidelberglaan 15 heeft zelfs als eerste onderwijsgebouw in Nederland het hoogste BREEAM-niveau, Outstanding, behaald! BREEAM is een internationaal meetinstrument voor de duurzaamheid van gebouwen, gebieden en sloopprojecten. Het nieuwe gebouw scoort op alle categorieën hoog, onder andere op de toepassing van beplanting op de daken, de warmte-koudeopslag, de zonnepanelen, de liften en de roltrappen. Maar ook op het mobiliteitsbeleid en de afvalscheiding. Doorslaggevend zijn de zonnepanelen die we op diverse gebouwen hebben geplaatst, waardoor de HU een flinke bijdrage levert aan de eigen energievoorziening. Wil je meer weten over waarom Heidelberglaan 15 genomineerd is voor het BREEAM-Award? Klik dan hier.

Collega’s op loopafstand
De gezamenlijke huisvesting op het USP is niet alleen duurzamer, maar maakt dat instituten en opleidingen ook intensiever kunnen samenwerken. Er zijn veel samenwerkingsruimtes en de collega’s bevinden zich op loopafstand. Samenwerken is gemakkelijker geworden. Niet alleen met elkaar, maar ook met externe kennispartners als Universiteit Utrecht, UMCU en het regionale bedrijfsleven. We werken samen op voor de regio belangrijke thema’s als Zorg & Technologie, Creatieve Industrie, Duurzaamheid en Werken & Leren in de Wijk.

Energielabels
Bij de bouw, verkoop en verhuur van een gebouw moet (sinds begin 2008) een energielabel aanwezig zijn. Dit is een energieprestatiecertificaat. Het energielabel is gebouwgebonden en geeft informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Het betreft gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling.

De gebouwen van Hogeschool Utrecht hebben de volgende energielabels:

  • Padualaan 97: Label A
  • Padualaan 99: Label A+
  • Padualaan 101: Label A+
  • Heidelberglaan 7: Label A++
  • Heidelberglaan 15: Label A++
  • Bolognalaan 101: Label A
  • De Nieuwe Poort 21 (HUA): Label A
  • Koningsbergerstraat 9: label B