SDG-Challenge 2022

‘Studenten en organisaties ontmoeten met eenzelfde drive voor duurzaamheid en ondertussen een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen’.

Dit waren o.a. 2 belangrijke redenen waarom student Daphne Hogeterp zich aanmeldde voor de SDG-challenge. Zij stuitte in de myHU-app toevallig op de SDG-challenge. Tijdens deze Challenge werken vijftien universitaire teams samen met vijftien toonaangevende organisaties aan uitdagingen die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het team met de grootste potentiële impact wint!

Daphne; ’Na mijn afstuderen wil ik graag iets gaan doen waarbij ik een maatschappelijke bijdrage lever of iets op het gebied van duurzaamheid. Door het bericht over de Challenge kwam ik erachter dat de SDG’s daar goed op aansluiten, dus ik was gelijk enthousiast om mee te doen.’’

Zelf houdt Daphne zich ook al veel bezig met duurzaamheid; zij eet veganistisch en zoekt duurzame alternatieven voor producten.

De SDG-challenge vond Daphne erg activerend en inspirerend.

‘’Het was leuk om samen met je groep een hele dag bezig te zijn met brainstormen en samen te werken. Het delen van out-of-the-box ideeën en frisse perspectieven kwam vooral tijdens de sprint-dag goed naar voren. Tijdens deze dag was er tussendoor ook regelmatig overleg met het bedrijf, zodat zij feedback konden geven en wij deze gelijk konden verwerken.’’

Bekijk hier de aftermovie van de finaledag.

Geïnteresseerd geworden in de SDG Challenge 2023?

https://university.sdg-challenge.com/#sdgoverview