Farmakunde

Internationale ervaring verrijkt je in verschillende opzichten. Vanuit de opleiding Farmakunde wordt het van harte aanbevolen om deze internationale ervaring op te zoeken. Grofweg onderscheiden we drie categorieën aan internationale ervaring; ‘Stage in het buitenland’, ‘Onderwijs in het buitenland’ en ‘Internationale activiteiten vanuit Nederland’. 

 

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland – ofwel ‘Internship abroad’ is mogelijk op verschillende momenten tijdens de opleiding Farmakunde. Het eerste moment is de stage in jaar 2 in blok D, gedurende 9 weken. Een andere optie is de afstudeerstage in jaar 4 blok AB of CD, gedurende 18 weken. Voor een stage in het buitenland gelden dezelfde tijdslijnen als de reguliere stage, wel is het belangrijk dat er een online gesprek plaatsvindt tussen de praktijkbegeleider in het buitenland en de coördinator internationalisering, voordat de stage kan worden goedgekeurd. Je zult dus tijdig de zaken op orde dienen te hebben.

Jij bent als student zelf verantwoordelijk voor het leggen van contacten. Wellicht zijn er in het land van jouw interesse al studenten die jou zijn voorgegaan waar je van kunt leren. Er is een information leaflet beschikbaar voor externe organisaties om toelichting te geven op de opleiding en mogelijke projecten en daarmee het leggen van contact te vergemakkelijken. Deze ontvang jij van de coördinator internationalisering zodra jij je interesse kenbaar hebt gemaakt.

 

Onderwijs in het buitenland

Onderwijs in het buitenland, ofwel ‘Study abroad’ behoort ook tot de mogelijkheden vanuit de opleiding Farmakunde. Dit betekent dat je een deel van je studie aan een buitenlandse partner universiteit volgt. De minorperiode in jaar 3 blok AB of CD, komt hiervoor in aanmerking. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent dien je tijdig de juiste stappen te doorlopen met één van de partneruniversiteiten. Jouw aanmelding dient vóór 1 februari 2025 binnen te zijn om in het studiejaar 2025-2026 onderwijs te kunnen volgen aan een partner universiteit. Doorloop de procedure zoals beschreven via deze link.

De aangesloten organisaties zijn makkelijk te doorzoeken via deze link naar de Partner University Portal. Wanneer je interesse hebt in het volgen van onderwijs aan één van de partner universiteiten, maak dit dan kenbaar aan de coördinator internationalisering.

 

Internationale activiteiten vanuit Nederland

Naast het daadwerkelijk afreizen naar het buitenland is het goed om te beseffen dat tijdens de opleiding sowieso internationale zaken aan de orde komen. Voorgaande coördinator internationalisering Frederique Bergsma spreekt hier, onder andere, over in deze video.

Daarnaast wordt vanuit de opleiding Farmakunde de minor International Pharmaceutical Studies (IPS) gecoördineerd. Deze wordt geheel in het Engels gegeven en hieraan kunnen ook studenten uit het buitenland deelnemen. Vanuit de opleiding Farmakunde wordt in de zomer van 2025 de ‘Summerschool Clinical Trial Monitoring’ georganiseerd, welke tevens geheel in het Engels zal worden gegeven en ook door buitenlandse studenten kan worden gevolgd. Daarnaast heeft de opleiding internationale contacten. Dit kan ertoe leiden dat docenten bijvoorbeeld les geven in het buitenland of daar spreken op internationale congressen. Ook is het mogelijk dat professoren en docenten vanuit het buitenland gastcolleges bij ons geven.

 

Heb je je georiënteerd en serieuze plannen? Maak dit dan kenbaar door te mailen en een persoonlijk gesprek te plannen. Ik spreek je graag!

Marielle Gallegos Ruiz

Mariëlle Gallegos Ruiz

Lecturer & Coordinator internationalization

 

SAMENVATTEND - Oriënteer, Specificeer & Organiseer

 

Oriënteer

Neem de tijd om te struinen op de volgende HU sites:

  • Wegwijs – link
  • Go International – link

 

Specificeer

Maak je interesse kenbaar bij de coördinator internationalisering en plan een persoonlijk gesprek.

 

Organiseer

Doorloop onderstaande stappen tijdig om goed voorbereid te zijn op jouw internationale ervaring.

  • Houd de checklist bij om onder andere op tijd te starten met beurzen en housing
  • Kijk of je in aanmerking komt voor een beurs via wilweg
  • Blijf je langer dan twee maanden binnen Europa? Kijk dan op Erasmus+
  • Sluit de gratis en verplichte HU reisverzekering af
  • Denk ook aan andere verzekeringen zoals WA & annuleringsverzekering
  • Regel je OV-vergoeding voor vertrek
  • Laat je informeren over het reisadvies
  • Volg eventueel een taalcursus
  • Laat je vaccineren en check medicatie
  • Registreer je bij de NL ambassade/ consulaat in het gastland
  • Volg het International Office op Instagram